MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in 2 jaar (BOL)

Kies voor onze uitgebreide MBO 3 Kappersopleiding:

 • Unieke opleiding voor ondernemers in de dop
 • Studenten runnen hun ‘eigen’ kapsalon
 • Focus op leidinggeven in de praktijk
 • Kleinschalige opleiding
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Studiefinanciering en studenten reisproduct mogelijk

MBO 3 Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL)

Duur:  2 jaar
Studiebelasting:  5 dagen per week
Studiekosten:  € 10.300 Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Wanneer je het lesgeld in drie grote termijnen betaalt, dan ontvang je € 500,- korting op het lesgeld.
Startdata:  Bekijk alle startdata en locaties
Vraag informatiegesprek aan

MBO 3 Kappersopleiding op de Nederlandse Kappersakademie

Al meer dan 65 jaar is de Nederlandse Kappersakademie het opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Je krijgt les van professionele en gekwalificeerde docenten in een moderne lesomgeving. Onze kapsalon is je leslokaal.

Droom jij van een professionele carrière in het kappersvak? Maak je droom waar en pak deze unieke kans om van jouw passie voor haar jouw werk te maken.

Ambities om te ondernemen in het kappersvak? 

Dan is het keuzedeel ‘’ondernemen’’ iets voor jou! Wanneer je in het tweede jaar voor dit keuzedeel kiest, volg je de opleiding MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL). Samen met je medestudenten run je je ‘’eigen’’ kapsalon in Rotterdam (Pompenburg). Je draagt zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon: van het kapsel van de klanten tot de marketing en backoffice. Mode en visagie spelen een belangrijke rol in de opleiding. De opleiding is op basis van loting toegankelijk. Het bereid je voor op een leidinggevende functie in het bedrijfsleven of zelfstandig ondernemerschap.

Lesprogramma MBO 3 Kappersopleiding

 • Wat kan je verwachten tijdens de opleiding?

  Als je het eerste jaar van de opleiding MBO 3 Allround Kapper succesvol hebt afgerond, kun je in het tweede jaar kiezen voor de ondernemersopleiding. Tijdens deze opleiding leer je naast het volledige kappersvak ook hoe je een kapsalon runt. Praktijk is het sleutelwoord: 90% van je schooltijd leer je het kappersvak in de praktijk en ben je bezig met het runnen van de salon. De overige 10% van de tijd ben je bezig met lessen ondernemersvaardigheden, rekenen en taal.

  Alle lessen vinden klassikaal plaats. Ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Door de kleinschaligheid van de opleiding geven we je de aandacht die je verdient! Als het nodig is geven we je extra ondersteuning.

 • Welke lesonderdelen komen aan bod?

  De lesopbouw is zeer afwisselend. Vanaf de eerste week starten we al met kniplessen. Na 15 weken knip je al je eerste klanten in onze salon. Je leert alle basis en specialistische knip- en snijtechnieken. Föhnen, watergolven en permanenten komen uiteraard ook aan bod. Net als vlechten en opsteken van lang haar. Daarnaast leiden we je op in alle facetten van het kleuren. High-lights, low-lights, coupe soleil, volledige kleuring, tonen van haar, balayage; het komt allemaal aan bod. En dit alles met dagelijkse training in de praktijk

  Als aankomend Allround kapper moet je alles leren wat je als vakman of vakvrouw moet weten. Daarom richt het vakkenpakket zich ook op commerciële vaardigheden, mode, visagie en bedrijfshulpverlening (BHV).
  Wanneer je in het tweede jaar kiest voor het keuzedeel Ondernemerschap, ga je samen met je medestudenten je ‘’eigen’’ kapsalon runnen in Rotterdam (Pompenburg). Je draagt zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon en wordt voorbereid op leidinggevende functie in het bedrijfsleven of zelfstandig ondernemerschap.

 • Wat is het jaarlijkse lesprogramma?

  De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar, waarvan de laatste 2 blokken plaatsvinden in het jaar dat je bezig bent met de ondernemersopleiding. Door deze indeling vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en is er ruimte om een examen te herkansen indien nodig.

 • Hoe groot is het praktijkaandeel tijdens de opleiding?

  Praktijk is het sleutelwoord tijdens je schooltijd: 90% van de opleiding ben je in de salon bezig met het haar van klanten. Slechts 15 dagen per jaar loop je extern stage. De kwaliteit van je opleiding is dus niet afhankelijk van je stagebedrijf. De overige 10% van de opleiding is theorie. Hieronder vallen onder meer vak-theorie, rekenen en taal.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor deze MBO 3 Kappersopleiding?

  Toelating vanaf niveau VMBO Basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar. Tijdens een informatiegesprek zal de studieadviseur je adviseren welke opleiding het beste aansluit bij jouw niveau.

 • Wat ontvang je na het doorlopen van de opleiding?

  MBO-niveau 3 diploma Allround Kapper;
  Nederlandse Kappersakademie diploma;
  NKA Ondernemersdiploma;
  Diploma Visagie;
  BHV certificaat.

 • Wat zijn vervolgopleidingen?

  Na het doorlopen van de opleiding MBO 3 Allround Kapper kan je direct van start in de opleiding MBO 4 salonmanager in 1 jaar (BBL). Deze opleiding combineer je met een baan of een stage in de kapsalon.

Persoonlijke aandacht tijdens MBO 3 Kappersopleiding met baangarantie

De opleiding is kleinschalig. Hierdoor geven we jou de aandacht die je verdient! Wanneer nodig bieden we je ook extra ondersteuning en/of coaching. Alle lessen vinden klassikaal plaats, dus ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

100% baangarantie

Onze gepassioneerde studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie en ligt het gemiddelde salaris hoger dan na het afronden van een reguliere kappersopleiding. Door de verkorte opleiding komen studenten ook nog eens eerder op de arbeidsmarkt.

Tarieven & Betalingsmogelijkheden

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Allround Kapper in twee jaar (BOL) is €9.100,-. Je kan het lesgeld in maandelijkse termijnen betalen. Wanneer je het lesgeld in drie grote termijnen betaalt, dan ontvang je  € 500,- korting op het lesgeld.

Wanneer je in het tweede jaar van de opleiding MBO 3 Allround Kapper in twee jaar, kiest voor het keuzedeel “Ondernemen”, wordt het lesgeld in totaal met  € 1200,-* verhoogd.

Startmomenten

Rotterdam Mariniersweg
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Den Haag (Rijswijk)
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amsterdam
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar
Amersfoort
 - 
di 1 sep 2020
Status: Voldoende plaatsen beschikbaar

Nederlandse Kappersakademie | Diploma-uitreiking 2019

De examenkandidaten van 2019 hebben op geweldige wijze hun kappersopleiding afgesloten met een grote show in de Maassilo te Rotterdam.

Kwaliteit en Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Meer informatie

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

tel

Bel gratis:0800-0123

app

Whatsapp:010-4136510

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00. Wij proberen binnen één werkdag op uw bericht te antwoorden.

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou