MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL)

Maak kennis met onze opleiding MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL):

 

 • Unieke opleiding voor ondernemers in de dop
 • Studenten runnen hun ‘eigen’ kapsalon
 • Focus op leidinggeven in de praktijk
 • Kleinschalige opleiding
 • Coaching en persoonlijke begeleiding
 • Studiefinanciering en studenten reisproduct mogelijk

Ben jij een ondernemer in de dop? 
Dan is het keuzedeel ‘’ondernemen’’ iets voor jou! Wanneer je in het tweede jaar voor dit keuzedeel kiest, volg je de opleiding MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL). Samen met je medestudenten run je je ‘’eigen’’ kapsalon in Rotterdam (Pompenburg). Je draagt zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon: van het kapsel van de klanten tot de marketing en backoffice. Mode en visagie spelen een belangrijke rol in de opleiding. De opleiding is op basis van loting toegankelijk. Het bereid je voor op een leidinggevende functie in het bedrijfsleven of zelfstandig ondernemerschap.

Inhoud MBO 3 Allround Kapper + Ondernemer in twee jaar (BOL)

Als je het eerste jaar van de opleiding MBO 3 Allround Kapper succesvol hebt afgerond, kun je in het tweede jaar kiezen voor de ondernemersopleiding. Tijdens deze opleiding leer je naast het volledige kappersvak ook hoe je een kapsalon runt. Praktijk is het sleutelwoord: 90% van je schooltijd leer je het kappersvak in de praktijk en ben je bezig met het runnen van de salon. De overige 10% van de tijd ben je bezig met lessen ondernemersvaardigheden, rekenen en taal.

De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar, waarvan de laatste 2 blokken plaatsvinden in het jaar dat je bezig bent met de ondernemersopleiding. Door deze indeling vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en is er ruimte om een examen te herkansen indien nodig.

Alle lessen vinden klassikaal plaats. Ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Door de kleinschaligheid van de opleiding geven we je de aandacht die je verdient! Als het nodig is geven we je extra ondersteuning. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten. Meld je aan voor een open dag voor een goede impressie van de opleiding.

100% baangarantie
Onze studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie. Niet alleen komen studenten door de verkorte opleiding eerder op de arbeidsmarkt, ook ligt het startsalaris vaak hoger dan gemiddeld.

Diploma’s:
Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond beschik je over de volgende diploma’s:

 • MBO-niveau 3 diploma allround kapper;
 • Nederlandse Kappersakademie diploma;
 • NKA Ondernemersdiploma;
 • Diploma Visagie;
 • BHV -certificaat.

Toelating:
Toelating vanaf niveau VMBO basisberoepsgerichte leerweg (geen specifiek vakkenpakket vereist, wel een diploma). Maximale leeftijd voor inschrijving voor de opleiding is 21 jaar.

Tarieven MBO 3 Kappersopleiding (BOL)

Het lesgeld voor de opleiding MBO 3 Allround Kapper + Ondernemen in twee jaar (BOL) is vanaf  €9.800,-. Je kan het lesgeld ook in termijnen betalen. Klik hier voor de betalingsmogelijkheden.

Startmomenten

Startdatum Vestiging Beschikbaarheid
di 1 sep 2020 Rotterdam Mariniersweg Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Den Haag (Rijswijk) Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amsterdam Voldoende plaatsen beschikbaar
di 1 sep 2020 Amersfoort Voldoende plaatsen beschikbaar
Bekijk tarieven Vraag informatiegesprek aan

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Klik hier om een WhatsAppbericht te versturen, bel gratis 0800-0123 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.