Allround Kapper ondernemer MBO niveau 3

Maak kennis met onze opleiding Allround Kapper Ondernemer MBO 3 niveau:

  • Unieke opleiding voor ondernemers in de dop
  • Studenten runnen hun ‘eigen’ kapsalon
  • Focus op leidinggeven in de praktijk
  • Kleinschalige opleiding
  • Coaching en persoonlijke begeleiding
  • Studiefinanciering en studenten reisproduct mogelijk

Ben jij een ondernemer in de dop?
Dan is het keuzedeel ‘’ondernemen’’ iets voor jou! Wanneer je in het tweede jaar voor dit keuzedeel kiest, volg je de opleiding Allround Kapper-Ondernemer op MBO-niveau 3. Samen met je medestudenten run je je ‘’eigen’’ kapsalon in Rotterdam-Pompenburg. Je draagt zorg voor de organisatie en het management van de kapsalon: van het kapsel van de klanten tot de marketing en backoffice. Mode en visagie spelen een belangrijke rol in de opleiding. De opleiding is op basis van loting toegankelijk. Het bereidt je voor op een leidinggevende functie in het bedrijfsleven of zelfstandig ondernemerschap. Kom naar onze Open Dagen om de sfeer te proeven.

Inhoud van de opleiding
Als je het eerste jaar van de opleiding allround kapper succesvol hebt afgerond, kun je in het tweede jaar kiezen voor de ondernemersopleiding. Tijdens deze opleiding leer je naast het volledige kappersvak ook hoe je een kapsalon runt. Praktijk is het sleutelwoord: 90% van je schooltijd leer je het kappersvak in de praktijk en ben je bezig met het runnen van de salon. De overige 10% van de tijd ben je bezig met lessen ondernemersvaardigheden, rekenen en taal.

De opleiding is verdeeld in vier modulaire blokken van een half jaar, waarvan de laatste 2 blokken plaatsvinden in het jaar dat je bezig bent met de ondernemersopleiding. Door deze indeling vinden de examens niet allemaal tegelijk plaats en is er ruimte om een examen te herkansen indien nodig.

Alle lessen vinden klassikaal plaats. Ook de praktijklessen. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Door de kleinschaligheid van de opleiding geven we je de aandacht die je verdient! Als het nodig is geven we je extra ondersteuning. De Nederlandse Kappersakademie laat zich het best omschrijven als ‘’traditioneel onderwijs in een modern jasje’’. Wij verwachten veel van onze studenten, maar de studenten mogen ook veel van ons verwachten.

Onze studenten zijn erg gewild op de arbeidsmarkt. Dat komt door de kwalitatieve en commerciële manier van opleiden. Daarom bieden we onze studenten een 100% baangarantie. Niet alleen komen studenten door de verkorte opleiding eerder op de arbeidsmarkt, ook ligt het startsalaris vaak hoger dan gemiddeld.

Een afgeronde opleiding geeft vrijstellingen voor de opleiding salonmanager MBO niveau 4.Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond beschik je over de volgende diploma’s: MBO-niveau 3 diploma allround kapper, Het Nederlandse Kappersakademie diploma, Diploma Visagie en een BHV -certificaat.

Startmomenten

StartdatumVestigingBeschikbaarheid
do 1 mrt 2018AmersfoortInschrijven is mogelijk
do 1 mrt 2018AmsterdamInschrijven is mogelijk
do 1 mrt 2018Den Haag (Rijswijk)Inschrijven is mogelijk
do 1 mrt 2018Rotterdam MarinierswegInschrijven is mogelijk
za 1 sep 2018AmersfoortInschrijven is mogelijk
za 1 sep 2018AmsterdamInschrijven is mogelijk
za 1 sep 2018Den Haag (Rijswijk)Inschrijven is mogelijk
za 1 sep 2018Rotterdam MarinierswegInschrijven is mogelijk
Bekijk tarieven Intake gesprek aanvragen

Brochure aanvragen?

Vraag onze gratis brochure aan voor meer informatie en inspiratie.

Vraag brochure aan

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs. Bel gratis 0900-8620 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Plaats een terugbelverzoek

Meer weten?