fbpx

Bij ons word je k(n)apper!

  • Veel praktijk, weinig theorie
  • Leer het kappersvak in de schoolsalon met echte klanten
  • 100% Baangarantie
  • Goede sfeer met veel persoonlijke aandacht
  • Geen stage stress, leer het vak in de schoolsalon
  • Betrokken docenten die passie hebben voor het kappersvak
  • Studiefinanciering en OV mogelijk (Erkend)
  • Veilige leeromgeving & kleine klassen
  • Persoonlijke begeleiding & coaching

 

Laten we kennismaken!

Ik ben enthousiast en wil graag een telefonische kennismaking met een studieadviseur.

Binnen twee jaar tijd al je vakdiploma’s op zak!

De Nederlandse Kappersakademie biedt opleidingen aan op MBO niveau 2, 3 en 4. De opleidingen worden in een verkort traject aangeboden. Je haalt binnen twee jaar tijd (MBO 2, in één jaar) al je MBO diploma’s. Naast het leren van het kappersvak richten wij ons ook op het ontwikkelen van je communicatieve en commerciële vaardigheden. Afgestudeerde studenten kom je tegen in de leukste kapsalons, in de mode- en theaterwereld of als succesvolle ondernemer. Je weet dat je met een diploma van de Nederlandse Kappersakademie aan een succesvolle carrière begint.

Meer informatie

Unieke manier van opleiden

De opleiding is kleinschalig. We garanderen dat er nooit lesuitval is. Je lessen vinden klassikaal plaats in een veilige leeromgeving. We geven je de aandacht die je verdient! Ook bieden we extra ondersteuning en coaching aan. Dit is niet alleen mogelijk voor alle (theorie)vakken maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Zo kan jij het beste uit jezelf halen!

Kies je voor Haarstylist Dame?

Met deze opleiding specialiseer je je in het damesvak. Denk bijvoorbeeld aan knippen, snijden en föhnen. Maar ook aan stylen, vlechten en opsteken. Uiteraard komen ook vele specialistische creatieve kleurtechnieken aanbod zoals o.a. volledige kleuringen, high- en lowlights, balayages, etc. Je kunt ook extra vakken kiezen zoals o.a. Visagie, Image Styling en Black & Mixed hair.

Kies je voor Haarstylist Heer (Barbier)?

Vakmanschap staat aan de basis van deze opleiding. Je leert hier o.a. het (op)knippen, (op)scheren, fades, föhnen en stylen. Het werken met de tondeuse, van klassieke kapsels tot trendy coupes, alles komt aan bod. Ook leer je scheren (hot towel shave) volgens authentieke scheermethodes. Kortom de volledige opleiding voor het ambacht Barbier. Keuzedelen zijn o.a. Je kunt ook extra vakken kiezen zoals o.a. Bedrijfshulpverlening en Image Styling.

Kan je niet kiezen? Geen probleem, je kunt ook beide opleidingen combineren!

Veel studenten kiezen voor de combinatie van beide opleidingen. Dat kan op zowel op niveau 3 als 4. Je wordt dan ook binnen twee jaar opgeleid voor het volledige kappersvak (allround). Wel zo handig als je later in een salon wilt gaan werken waar zowel dames als heren worden behandeld.

Ben jij geknipt voor het kappersvak?

Hou je ervan om creatief bezig te zijn en met je handen te werken? Word je blij van afwisseling, gezelligheid en mensen mooier maken? Dan is het kappersvak misschien wel iets voor jou! Droom je ervan om een (eigen) salon te runnen, achter de schermen te werken of de wereld al knippend over te reizen? Kies dan voor het kappersvak!

Al meer dan 70 jaar is de Nederlandse Kappersakademie hét erkende opleidingsinstituut voor het kappersvak in Nederland. Wij geloven dat je het vak alleen kunt leren in de praktijk. Daarom hebben onze vijf academies een eigen kapsalon waar echte klanten komen. Hier word je onder begeleiding van professionele en betrokken docenten opgeleid voor het kappersvak. Je hoeft daarom geen stageplek te zoeken om van start te kunnen gaan met je opleiding.

Kwaliteit & Erkend

Kies je voor de Nederlandse Kappersakademie, dan kies je voor kwaliteit!
Sinds onze oprichting in 1953 staan wij aan de basis van vele succesvolle carrières in het kappersvak.
Dagopleidingen zijn erkend door het Ministerie Van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Alle opleidingen zijn CRKBO erkend.
Lid van NRTO en mag als één van de eerste kappersopleidingen in Nederland het kwaliteitskeurmerk voeren.
Lid van de Koninklijke ANKO.

Goed om te weten!

Vestigingen in Rotterdam, Den Haag (Rijswijk), Amsterdam en Amersfoort.
Alle vestigingen zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij werken met professionele producten van de merken:
L’Oreal Professionel, Redken en Kérastase.

Meer informatie?

Vragen? We helpen je graag!
Neem vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs.

phone

Bel gratis:0800-0123

whatsapp

WhatsApp:010-4136510

Creaties van onze studenten #gekniptvoorjou

Onze studenten maken de mooiste creaties die wij graag met iedereen delen. Ben jij ook geknipt door één van onze studenten en wil jij graag je nieuwe kapsel delen? Deel een selfie op Instagram en maak kans op een cadeaubon t.w.v. € 25. Ga naar www.kappersakademie.nl/gekniptvoorjou voor meer informatie.