FAQ Covid-19 (Corona) Kapsalon

Welke maatregelen zijn er getroffen binnen de school?

Hieronder vind je een overzicht van de regels die wij volgen en welke maatregelen er binnen de school zijn getroffen:

 • Wij houden 1,5 meter afstand.
 • We groeten zonder een hand te geven.
 • Wij nemen geen jassen aan.
 • De handen moeten verplicht worden gedesinfecteerd bij binnenkomst. Hiertoe hebben wij zuilen met desinfectant bij de ingangen staan.
 • Wij maken gebruik van wegwerpkapkleden.
 • De wasbakken zijn voorzien van kuchschermen.
 • De kappersstoelen staan 1,5 meter uit elkaar waar mogelijk en anders staan hier kuchschermen tussen.
 • Zowel studenten en docenten dragen een mondkapje of face shield (spatscherm)
 • Klanten en modellen zijn verplicht een mondkapje te dragen.
 • Met grote regelmaat worden de aanrakingspunten gedesinfecteerd.
 • Wij accepteren geen contant geld.
Hoe wordt gecontroleerd of iemand klachten heeft die kunnen duiden op corona?

Bij binnenkomst meldt een klant zich bij de receptie. Hier worden de zogenaamde triage-vragen aan de klant gesteld. Wanneer op alle vragen NEE geantwoord kan worden, kan de klant een behandeling ondergaan. Zo niet, dan wordt de klant verzocht om een nieuwe afspraak te maken.

Klik op deze link om de vragenlijst te bekijken

Welke richtlijnen worden gevolgd met betrekking tot COVID?

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en overleggen in situaties van besmetting altijd met de GGD. De richtlijnen zijn te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19

Ook kunt u onderstaande link raadplegen:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

Kan ik zonder afspraak terecht in de kapsalons van de Nederlandse Kappersakademie?

Op dit moment werken wij uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan heel makkelijk via www.kappersakademie.nl.

 • Als je de website via de telefoon bezoekt, zie je direct een button met ‘Afspraak kapsalon maken’. Vervolgens selecteer je de gewenste salon voor de afspraak. Als je hierop geklikt hebt kun je een behandeling en een datum kiezen. Indien je de gewenste datum of tijdstip niet kunt aanklikken, betekent dit dat de gewenste datum of tijdstip niet beschikbaar is.
 • Als je de website via een computer bezoekt, klik je op ‘Kapsalon’ en kies je de salon waar je afspraak wil maken. Vervolgens kun je de behandeling kiezen en de datum waarop je graag een afspraak zou willen. Indien je de gewenste datum of tijdstip niet kunt aanklikken, betekent dit dat de gewenste datum of tijdstip niet beschikbaar is.
Kan ik nog met contant geld betalen in de kapsalon?

Wij hanteren een PIN-only policy. Dit houdt in dat er uitsluitend via het pin-apparaat betaald kan worden (pinnen, contactloos of Apple-pay).

Ik heb lichte klachten (bijv. loopneus of keelpijn) en ik wil toch naar mijn afspraak in de kapsalon komen. Mag dat?

Ook bij lichte klachten wordt u verzocht thuis te blijven. Als u op de afspraak verschijnt en het blijkt dat u deze klachten heeft, dan kan de afspraak helaas niet doorgaan en wordt u verzocht een nieuwe afspraak te maken wanneer u klachtenvrij bent.

Hoe wordt gehandeld wanneer bekend is dat ik een behandeling heb gekregen van een besmette kapper?

Wij zullen contact met u opnemen op het moment dat blijkt dat u een behandeling heeft ontvangen van een kapper (student) die besmet is met het corona-virus. U moet dan 10 dagen in quarantaine, gemeten vanaf het moment dat u in contact bent geweest met de student. Er wordt geadviseerd u te laten testen. Indien mogelijk op de eerste dag van de quarantaine. Als de test negatief is, dan kunt u op de vijfde dag nogmaals laten testen. Wanneer deze test ook negatief blijkt, dan kunt u uw activiteiten weer oppakken en hoeft u (zoals de richtlijnen nu zijn) niet de 10 dagen quarantaine vol te maken.

Worden namen van besmette studenten of docenten doorgegeven?

Wij geven i.v.m. privacy geen namen door aan derden van besmette studenten of docenten. Als er een melding via het secretariaat binnen komt, zullen wij in verband met het contactonderzoek wel de gegevens delen met de docent van de klas zodat we kunnen nagaan waar in de school de student is geweest en met wie hij of zij evt. in contact is geweest.