fbpx

Winnaar NKA Award 2019: Romée de Vos

30-01-2020

Aan het einde van het jaar vindt altijd de jaarlijkse NKA Award plaats. Studenten uit verschillende vestigingen nemen het tegen elkaar op tijdens een watergolfwedstrijd. De creatie van studente Romée de Vos (17) is als winnaar bekroond. 

Romée had op jonge leeftijd al een passie voor het kappersvak. “Al sinds ik een klein meisje was, droom ik ervan om kapper te worden. De keuze om een kappersopleiding te gaan volgen na de HAVO was dus snel gemaakt.”

Kappersakademie op nummer 1

“Er zijn een heleboel scholen die een kappersopleiding aanbieden. De Nederlandse Kappersakademie stond bij mij op nummer 1. Waarom? Je leert hier zoveel in praktijk: je doet namelijk veel ervaring op in de salon en werkt met ‘echte’ klanten. Bij veel scholen is dit niet mogelijk.”

Voorbereiding wedstrijd

Op de vraag hoe Romée’s voorbereiding voor de NKA Award eruitzag, vertelt ze: “Ik heb inspiratie opgezocht op Pinterest, een moodboard gemaakt en veel geoefend op school en in mijn vrije tijd. Ik wilde het idee dat ik in mijn hoofd had zo perfect mogelijk creëren.” Romée vertelt dat ze op de dag van de wedstrijd nerveus was, omdat haar concurrentie zo goed was. Ze probeerde er niet te veel aan te denken en deed gewoon haar uiterste best.

“Ik liep tijdens mijn voorbereidingen wel tegen een probleem aan. Mijn inspiratiefoto’s waren bestemd voor een model met lang haar. Ik moest toen creatief denken en heb geprobeerd om mijn idee te verwerken op een model met kort haar.”

Als advies geeft Romée mee dat je moet geloven in je eigen ideeën. “Creëer wat je zelf leuk vindt en blijf daar achter staan. Als je het echt wil dan lukt het je wel.” En dat is goed advies, want met die houding heeft Romée de wedstrijd gewonnen. “Ik was verbaasd, maar ook ontzettend blij! Mijn concurrenten waren allemaal zo goed, dus ik had het niet verwacht.”

Wil je ook een kappersopleiding volgen? Dan heeft Romée nog wat advies voor je: “Als je wilt starten met een kappersopleiding of net bent begonnen dan is het belangrijk om ook echt gemotiveerd te zijn. Ga er met de volle 100% voor.”

Toekomstplannen

Na haar opleiding wil Romée of haar eigen salon openen of gaan werken voor een groot bedrijf zoals L’Oréal. Ze staat er zelfs voor open om in het buitenland te gaan werken.

Wij wensen Romée in ieder geval veel succes met haar opleiding en toekomstige carrière. Je kunt Romée blijven volgen via Instagram.