fbpx

Winnaar NKA Award 2018: Tania

29-01-2019

In december vond de jaarlijkse NKA Award plaats. Alle studenten hebben lang geoefend en hun uiterste best gedaan. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen! Studente Tania Gomes Barros heeft met haar creatie de NKA Award in de wacht gesleept. 

Tania heeft uiterlijke verzorging altijd hartstikke leuk gevonden en zij wist al op jonge leeftijd dat zij hier ‘later’ iets mee wilde doen. De beslissing om  een visagie opleiding te volgen was dan ook snel gemaakt. Toen Tania deze opleiding had afgerond, wilde ze nog veel meer doen dan alleen maar visagie. Ze is op zoek gegaan naar een kappersopleiding waar ze veel handelingen in praktijk kon uitoefenen.

Kappersakademie eerste keus

De Nederlandse Kappersakademie was haar eerste keus. Toen Tania tijdens een open dag zag dat iedereen heel actief bezig was, wist ze het zeker: Dit is de juiste school! “Toen ik met de opleiding begon had ik weinig kapperservaring. Het is fijn dat ik mijn passie kan delen met mijn klasgenoten. Nu kan ik dit mooi combineren met visagie!”

Winnaar NKA Award

Op de vraag hoe Tania’s voorbereiding voor de NKA Award eruitzag vertelt ze: “Ik ben gelijk begonnen met inspiratie opdoen in magazines en uiteraard op Pinterest. Daarna heb ik een moodboard gemaakt, zodat ik mijn ideeën kon visualiseren. Mijn model had ik gevonden. Dat was toevallig een klant die ik op school ben tegen gekomen.”

Tania was aardig verrast toen ze hoorde dat ze de eerste prijs had gewonnen. Ze had namelijk niet verwacht dat ze zou winnen: “Ik had weinig ervaring met watergolven, maar ik heb het uiterste uit mezelf gehaald om een mooi kapsel te creëren. Het is een uitdaging om iets te doen wat je nog niet kan.” Als advies geeft Tania mee dat je veel moet trainen, altijd een reservemodel moet hebben en gewoon je best moet doen, je kunt jezelf namelijk aardig verassen.

Toekomstplannen

Na haar opleiding wil Tania graag een kappersopleiding volgen dat zich richt op black hair. Ze geeft ook aan dat ze graag naar vestiging Pompenburg wil om bedrijfskunde te leren. In de toekomst wil Tania namelijk een eigen salon openen die ‘allround’ is. Denk hierbij aan microblading, bruidsvisagie, manicure, pedicure, etc.

Dat Tania ambitieus is, is wel duidelijk! Ze hoopt op een dag de Coiffure Award en een aantal andere visagie wedstrijden te winnen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit haar dan ook zal lukken en wensen haar veel succes met haar opleiding en verdere carrière!

Bekijk Tania’s prachtcreatie hier: