fbpx

Winnaar diploma-uitreiking 2019: Dionne Kuiper!

18-09-2019

Dit jaar waren wederom de creaties tijdens de diploma-uitreiking fantastisch! De afgestudeerde studenten toonden hun creaties aan familie en vrienden op een grote catwalk in de Maassilo Rotterdam. De creatie van Dionne Kuiper is bekroond tot winnaar! 

Met een grote passie voor het kappersvak nam Dionne deel aan de diploma-uitreiking. Voordat ze überhaupt het thema wist, wist ze dat ze wilde deelnemen met een mannelijk model. Maar toen ze hoorde wat het thema van dit jaar was, veranderde ze van gedachte. Dionne: “Ik ging op zoek naar inspiratie op Pinterest en kwam toen een heel gaaf idee tegen dat voorbestemd was voor een vrouwelijk model. Het idee was zo tof dat ik besloot om toch met een vrouwelijk model deel te nemen.” Dionne koos voor het thema Robotica Art.

“Maak je basis op tijd af”

Dionne is geïnspireerd door Pinterest en diverse modeontwerpers. Ze vertelt dat alles volgens plan verliep op de dag van de diploma-uitreiking en dat ze tegen geen enkele obstakel aanliep. “Ik had al veel voorbereid dus daar hoefde ik niet naar om te kijken. Met een sponsje bracht ik zilveren body paint aan op het hele lichaam van mijn model. Dit nam het meeste tijd in beslag.” Als tip aan andere studenten geeft Dionne mee dat het belangrijk is om op tijd te beginnen. “Maak je basis op tijd af, dan hoef je daar op de dag van de diploma-uitreiking niet naar om te kijken en kun je je focussen op detailwerk.”

Toen was het moment daar… De winnaar werd bekend gemaakt en daaruit bleek dat Dionne had gewonnen! “Ik was echt heel blij dat ik had gewonnen. Ik had net als de andere studenten heel hard aan mijn creatie gewerkt. Het idee dat ik in mijn hoofd had, heb ik echt kunnen creëren. Dat gevoel is echt onbeschrijfelijk.” Dit was een geweldig jaar voor Dionne; naast dat ze als winnaar bekroond is tijdens de diploma-uitreiking, was ze dit jaar ook genomineerd voor een Coiffure Award.

“Ik ben dankbaar voor de kansen die de Nederlandse Kappersakademie mij heeft kunnen bieden.”

Over haar tijd bij de Nederlandse Kappersakademie zegt Dionne het volgende: “Ik ben dankbaar voor de kansen die de Nederlandse Kappersakademie mij heeft kunnen bieden. Ik heb het kappersvak geleerd, veel professionals uit het vak ontmoet en een vriendin voor het leven gemaakt die altijd het creatieve in mij naar boven haalt.”

Voor studenten die net zijn begonnen met een kappersopleiding heeft Dionne de volgende tip: “Ga op zoek naar de kapper die jij wil zijn. Heb je dat gevonden? Ga er dan ook echt voor.”


Momenteel werkt Dionne bij Kinki Kappers. Ze traint hard om deel uit te maken van het demo team, zodat ze dan ook mag deelnemen aan grote shows. Wij wensen Dionne veel succes met haar carrière! Houd haar in de gaten via Instagram.

 

Wil je net als Dionne een kappersopleiding volgen? Klik hier.