fbpx

Wij steunen KWF Kankerbestrijding!

29-09-2021

Een ziekte die ons allemaal raakt

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 118.000 mensen kanker. Welke vorm dat ook is, en welke behandeling je ook krijgt de gevolgen zijn meestal overweldigend. Als je het zelf hebt maar ook als iemand anders kent met deze ziekte.

Behandelvaccin tegen HPV-gerelateerde kanker

Elke jaar krijgen ongeveer 800 vrouwen baarmoederhalskanker. Zo’n 200 vrouwen overlijden aan deze ziekte. In het UMC Groningen werkt Prof. Hans Nijman met zijn team aan een behandelvaccin tegen HPV-gerelateerde kanker. Door middel van immunotherapie wordt het afweersysteem van versterkt, zodat afweercellen kankercellen kunnen herkennen en aanvallen. Dit onderzoek zet een belangrijke stap naar een nieuwe behandeling van kankers veroorzaakt door HPV-infectie.

Voor onderzoek is geld nodig

Het resultaat van dit onderzoek zal naar verwachting een grote impact hebben op het leven van vrouwen die geconfronteerd worden met de gevolgen van het HPV-virus. Als organisatie zijn wij trots op feit dat we hier op deze wijze ons steentje aan kunnen bijdragen. Daarom doneren wij €10,- van het lesgeld, per opleiding Hairstylist aan dit onderzoek.

Benieuwd naar KWF of wil je meer informatie over dit onderzoek? Lees meer.