fbpx

Tips voor mooi en gezond haar!

07-09-2022

We willen allemaal vol, sterk en glanzend haar. Hoe voorzichtiger je met jouw haar omgaat, hoe mooier het blijft. Maar wat moet je nou precies wel en niet doen om gezond haar te krijgen? Wij geven je een aantal praktische tips in deze blogs. 

 

Verzorging is key!

Een goede verzorging is de basis voor mooi en gezond haar. Ga voor een verzorgingslijn die past bij jouw haar. Er is ontzettend veel keus in type verzorgingsproducten. Om hier achter te komen is het belangrijk dat je weet wat jouw haar nodig heeft. Is je haar droog en beschadigd, wordt je hoofdhuid snel vet of mist je haar juist volume? Wanneer je weet wat jouw haar nodig heeft, kan je op zoek naar de juiste verzorging.

Een goede set verzorgingsproducten bestaat uit een shampoo, conditioner, haarmasker en hittebeschermer. De shampoo en conditioner gebruik je elke wasbeurt. Het haarmasker gebruik je één keer in de week. De hittebeschermer gebruik je voordat je hete tools zoals een föhn of krultang gebruikt.

Tip: zoek een hitte beschermer met UV-protectie om je haar ook te beschermen tegen de zon.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kapsalon Pompenburg (@salonpompenburg)

Bezoek regelmatig de kapper

Laat je dode punten regelmatig knippen om je haar gezond te houden. Zo voorkom je dat je te lang met gespleten haarpunten rondloopt. En je haar blijft er mooier, voller en glanzender uitzien. en blijft je haar er mooi en gezond uitzien! We adviseren elke 4 tot 12 weken een knipafspraak te maken, afhankelijk van de gezondheid van je haar. En als je dan toch in de kappersstoel zit, vraag dan meteen je kapper om persoonlijk verzorgingsadvies.

Was je haar zo min mogelijk

Als je je haar te vaak wast (bijvoorbeeld elke dag), produceert je hoofdhuid nog sneller talg. Dit zorgt ervoor dat je haar nog sneller vet wordt. Te vaak je haar wassen zorgt ook nog eens voor droger haar. Neem als voorbeeld je handen. Hoe vaker je die wast, hoe droger ze worden. Je hoeft je haar daarom alleen te wassen als het vet en vuil aanvoelt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yvonne Rosales ♥️ (@enlightenaz)

Bezoek onze webshop om de juiste verzorgingsproducten te bestellen, zodat jij weer met een mooi en gezond kapsel de deur uit kan!