fbpx

Studenten vertellen Style Vision Magazine over NKA

23-01-2019

Onze studenten hebben allemaal één ding gemeen: liefde voor het kappersvak! Maar elke student heeft weer een andere toekomstdroom. De een wil een eigen salon openen en de ander wil backstage bij modeshows werken. Style Vision Magazine sprak twee studenten van onze vestiging in Amersfoort over hun opleiding en hun toekomstdromen. 

“Wanneer klanten speciaal voor mij komen, wil ik een eigen zaak”

Studenten Ingeborgh van Laar (18) en Graham Barents (17) vertellen in Style Vision Magazine het een en ander over hun passie voor het kappersvak. Ingeborgh vertelt onder andere dat ze als klein meisje altijd in de poppenhoek te vinden was, maar dat ze nog niet droomde van een baan als kapper. Dat veranderde drastisch toen ze de open dag van de Nederlandse Kappersakademie bezocht. Het praktische gedeelte van de lessen vindt Ingeborgh altijd het leukst. Ze begrijpt dat de theorie echter net zo belangrijk is. Haar grote voorbeeld is Guy Tang, een hairstylist met een eigen productenlijn. Hij wist van zijn naam een echt merk te maken. Na haar opleiding wil Ingeborgh nog verder leren in de salon, zodat ze kan zien wat wel en niet bij haar past. Wanneer klanten uiteindelijk speciaal naar haar zullen gaan vragen, wil ze graag een eigen salon gaan openen. Het leidinggeven aan haar eigen team van kappers lijkt haar heel erg leuk.

“Ik voel me hier helemaal op mijn plek”

Ook Graham was vroeger vaak in de poppenhoek te vinden op school. Spelen met auto’s? Nee, dat was niets voor hem. Graham hield van haar en speelde vaak met het haar van zijn moeder. Wat eerst een hobby was groeide uit tot zijn passie. Graham vertelt dat zijn vader hem het liefst als zakenman had gezien, maar dat hij uiteindelijk ook inzag dat zijn zoon iets totaal anders wilde. Graham begon met een kappersopleiding op een andere kappersschool. Al heel snel bleek dat hij daar niet gelukkig was. Toen bekend werd dat er nog een plek beschikbaar was bij de Nederlandse Kappersakademie, twijfelde hij niet en schreef hij zich in voor de opleiding. Nu zit hij helemaal op z’n plek! Zijn grote voorbeeld is Rob Peetom. Rob Peetoom heeft meerdere salons, waaronder ook in het buitenland. Graham loopt momenteel stage in een van de salons van Rob Peetoom. Na zijn opleiding zou Graham daar graag blijven werken en in de toekomst zijn eigen salon openen. Dan kan hij het kappersvak namelijk combineren met het ondernemerschap, wat zijn vader weer heel leuk zal vinden.

Ontwikkeling en groei

Martijn Abers, directeur, vertelt dat kappers die het kappersvak bij de Nederlandse Kappersakademie hebben geleerd, opvallen door hun techniek, inzet, creativiteit en ondernemerschap. “Het is geweldig om overal oud-studenten tegen te komen, bij topkappers, bij de Coiffure Awards of als zelfstandig ondernemer.” De aangeboden lesprogramma’s sluiten naadloos aan op het bedrijfsleven. Dit wordt gedaan door bij de ontwikkeling van het lesprogramma in te spelen op de vraag vanuit zowel het bedrijfsleven als de doelgroep. Docenten en studenten krijgen de kans om zichzelf te ontwikkelen en te groeien. Er wordt meer verdieping aangeboden aan studenten dan bij reguliere opleidingen. Zo wordt bijvoorbeeld creativiteit enorm gestimuleerd. Een goed voorbeeld daarvan is de diploma-uitreiking waarbij alle examenkandidaten hun mooiste creatie op een catwalk mogen laten zien.

Wil jij ook een kappersopleiding volgen? Vraag dan een vrijblijvende informatiegesprek aan!