fbpx

Student Sven vertelt over zijn passie voor het kappersvak!

04-08-2021

Bezig zijn met het kappersvak, dat vindt Sven Thomas het leukste om te doen. Tijdens zijn inmiddels afgeronde avondopleiding Hairstylist in 40 weken aan de Nederlandse Kappersakademie heeft hij veel in de praktijk geleerd. Nu wil hij zich verder specialiseren!

Sven was al vroeg bezig met het kappersvak. Zijn moeder is zelf ook kapster, dus heeft hij al van jongs af aan een aantal technieken kunnen leren. Zo vertelt hij: ”Voordat ik begon met de kappersopleiding, was ik al bezig met het knippen van een aantal van mijn vrienden. Ik wist eigenlijk meteen dat het kappersvak iets voor mij zou zijn en zo heb ik dus besloten om de kappersopleiding te volgen”.

”De avondopleiding Hairstylist in 40 weken is een hele leuke en gezellige opleiding waarbij je snel in de praktijk leert.”

En daar heeft Sven geen moment spijt van gehad. Hij heeft de avondopleiding Hairstylist in 40 weken bij de Nederlandse Kappersakademie gevolgd en heeft hier veel aan gehad. ”Het is een hele leuke en gezellige opleiding waarbij je veel leert. Het leuke is dat je snel in de praktijk aan de slag kan gaan, wat het ook meteen echt leerzamer maakt. Je pakt hierdoor veel sneller de haartechnieken op. Doordat je niet alleen met een pop in de weer bent, leer je bijvoorbeeld ook de verschillende haarstructuren van mensen”.

Sven heeft inmiddels de avondopleiding Hairstylist in 40 weken met succes afgerond, maar hij is nog niet klaar met leren! Hij gaat binnenkort beginnen met de Masterclass Cut & Colour aan de Nederlandse Kappersakademie. ”Ik wil mijzelf nóg meer uitdagen binnen het kappersvak. Ik ben nog niet helemaal klaar om me volledig te storten in de kapperswereld en wil daarom nog eerst veel meer nieuwe haartechnieken leren, zoals het snijden van het haar”, vertelt Sven.

”Mijn eigen salon openen is uiteindelijk mijn droom, waar je ook terecht kan voor kapsels die niet vanzelfsprekend zijn.”

Sven is hard aan het werk om zijn droom te verwezenlijken. Zo knipt hij zo nu en dan nog steeds zijn vrienden en heeft hij al een eigen werkruimte voor zichzelf geregeld. Hij is daarbij ook al bezig om zichzelf in te schrijven bij de KVK, zodat hij als zelfstandiger ondernemer aan de slag kan gaan.

Hij vertelt verder: ”Mijn droom is uiteindelijk om vier dagen in de week te werken in mijn eigen salon. Ik vind veel van het kappersvak leuk, maar het leukste vind ik toch wel de creatieve kant van het vak. Het lijkt mij dan ook erg leuk om later in mijn eigen salon niet alleen de standaard kapsels te knippen, maar juist kapsels die wat meer out of the box zijn”.

Droom jij ook van een toekomst in het kappersvak?

Vind hier meer informatie over onze avondopleiding Hairstylist in 40 weken. Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan met een van onze studieadviseurs en kom zo alles te weten over onze opleidingen.