fbpx

Student Esther deelt haar passie voor het kappersvak

09-01-2020

Als er iemand een passie voor het kappersvak heeft dan is het student Esther van Pernis (25) wel. Zij heeft namelijk meerdere opleidingen bij de Nederlandse Kappersakademie gevolgd. Lees hier haar verhaal:

Passie voor het vak

Esther heeft uiterlijke verzorging altijd al leuk gevonden. Nadat haar baan als bedrijfsleider in de detailhandel tot een einde kwam, besloot ze voor een vak te kiezen waar haar passie echt lag. Dat bleek al gauw het kappersvak te zijn. “Voordat ik voor een kappersopleiding koos, heb ik eerst online onderzoek gedaan naar verschillende scholen. De Nederlandse Kappersakademie stond bij mij op nummer 1, omdat enkele vriendinnen van mij daar ook een opleiding hadden gevolgd. Zij waren enthousiast en dat motiveerde me nog meer.”

Esther koos er daarom voor om te gaan studeren bij de Nederlandse Kappersakademie. Ze begon met de opleiding Hairstylist 1. Daar bleef het echter niet bij. Esther was zo onder de indruk van de opleiding waardoor ze besloot om na die opleiding verder te studeren.

“Ik wil van alle markten thuis zijn”

Dit jaar zijn de avondopleidingen in een nieuw jasje gestoken. Diverse opleidingen zijn opgesplitst in verschillende Masterclasses. Inmiddels heeft Esther de opleiding Hairstylist 2, Masterclass Barbier, Masterclass Cut & Colour en de opleiding Make-up Artist met succes afgerond! “De reden waarom ik besloten heb om meerdere opleidingen te gaan volgen is, omdat ik van alle markten thuis wil zijn. Ik wil niet alleen 1 gedeelte van het kappersvak leren, maar alles. Toen de opleidingen in een nieuw jasje werden gestoken, was ik enthousiast. Elk onderdeel van het kappersvak wordt daardoor specifieker behandeld.”

Alle vaardigheden die ze heeft geleerd tijdens de opleidingen komen nu goed van pas. Esther werkt nu namelijk bij Rob Peetoom. “Mijn grote voorbeelden in de kappersbranche zijn bedrijven die groot zijn geworden. Daarom is het ook zo’n eer om te werken bij Rob Peetoom.”

“Als je een goede kapper wil worden dan moet je gemotiveerd zijn.”

Voor studenten die net zijn begonnen met de opleiding of die erover nadenken om te beginnen met een kappersopleiding heeft Esther advies: “Start de opleiding met een gemotiveerde houding. Als je een goede kapper wil worden dan moet je ook passie hebben voor het vak. Zijn er dingen die je graag wil leren? Geef dat aan en ga aan de slag. Het leuke aan de Nederlandse Kappersakademie is dat je les krijgt van docenten die veel ervaring hebben en je passie voor het vak met je delen. Dat maakt alles een stuk leuker.”

Esther wil in de toekomst eerst nog de Masterclass Vlechten en Opsteken volgen. Daarna wil ze haar eigen bedrijf opzetten en een grote naam voor haarzelf creëren. Wij wensen haar in ieder geval veel succes toe!

Benieuwd naar wat Esther nog meer doet? Je kunt haar volgen op Instagram.