fbpx

Online lessen tijdens een lockdown

03-03-2021

Vanaf 3 maart jl. zijn de vestigingen van de Nederlandse Kappersakademie geopend en kunnen de studenten weer in de schoolsalon aan de slag. Dat is dé plek om het kappersvak te leren. Maar hoe is dat dan tijdens de lockdown gegaan en hoe hebben de studenten en docenten deze periode ervaren? Ze vertellen het je zelf!

Kristel Noordhoek, Assistent Opleidingsmanager
“Tijdens de eerste lockdown was het natuurlijk even wennen om online les te geven. Tijdens de tweede lockdown hadden zowel de studenten als docenten hier inmiddels ervaring mee. We hebben voornamelijk de theoretische leerstof behandeld en dit afgewisseld met demonstraties vanuit de salon praktijk. Met elkaar zorgden we voor een creatief en afwisselend lesprogramma. De studenten volgden de lessen enthousiast, ondanks dat zij net als wij dolgraag weer in praktijk aan de slag wilden. Ik miste het enorm om mijn passie voor het vak in de praktijk aan de studenten over te kunnen dragen, om samen te zorgen voor een mooi kapsel bij de klant en hun ontwikkeling van dichtbij mee te maken. Gelukkig kunnen we vanaf vandaag weer met elkaar in de salon aan de slag!”

Amber, student dagopleiding in Rotterdam
“Ik baalde enorm van de lockdown, maar gelukkig hadden we online lessen! Tijdens de eerste lockdown was dit goed opgepakt door de school, maar was het voor mij wel wennen. Tijdens de tweede lockdown ging alles al een stuk gemakkelijker. Ik keek er enorm naar uit om alle docenten en studenten weer in het echt te zien en te spreken. Wel wil ik alle docenten en studenten bedanken voor hun inzet tijdens de lockdown. Samen kunnen we nu weer aan de slag: één team, één taak!’

Ghislaine, student in Rijswijk
“Door de online lessen sprak ik mijn klasgenoten regelmatig en had ik elke dag contact met mijn docent. Zij kent ons heel goed en het voelde vertrouwd om les van haar te krijgen. Wat ik wel enorm miste was de schoolsalon! Ik ging elke dag met plezier naar school. Iedere dag is anders, het is nooit saai! Door de vele klanten die je in de stoel krijgt, leer je super veel en snel. Toen ik thuis zat besefte ik pas hoeveel ik eigenlijk al geleerd had in zo’n korte tijd. Het meeste miste ik de leuke klanten, het knippen en kleuren en de gezelligheid van de docenten en studenten. Voor mij was school altijd leuk en ik ging elke dag al met plezier naar school! Ik ben blij dat dit vanaf deze week weer kan!”

Romee, student in Amsterdam
“Ik kreeg online les van een hele fijne docent die de tijd nam om dingen te verhelderen als ze onduidelijk waren. School informeerde ons goed over de gevolgen van de lockdown en wat dit betekent voor de opleiding. Ze dachten mee met de leerlingen en doen er nog steeds alles aan om ervoor te zorgen dat we ons diploma straks kunnen behalen. Zelf kijk ik het meeste uit naar dat we weer normaal naar school (en het werk) kunnen zonder belemmeringen van een virus”

Amy, student in Rijswijk
“Ik vond online les een goede oplossing, zo konden we blijven trainen met bijvoorbeeld de kleurentheorie. Ik vond dat de online lessen super goed waren geregeld. Ondanks dat de school dicht was, leerden we veel. Ik keek het meest uit naar de dag dat we weer naar school mochten en alles weer een beetje gaat lijken als voor de lockdown.”

Elvira, student in Amersfoort
“Onze docent had na afloop van een online les soms nog een online spel. Ze gooide dan bijvoorbeeld met een dobbelsteen en bij elk getal hoorde dan een vraag. Een vraag die los stond van school, zoals: wat is je favoriete Netflix serie? Hele random vragen maar zo leuk gedaan! Dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt, ik werd daar vrolijk van. Tijdens de lockdown miste ik de studenten en docenten enorm en dan is het leuk dat het zo opgelost kon worden. Ik ben blij dat we weer naar school mogen en ook weer in de praktijk bezig kunnen zijn.”