fbpx

Kappersvak is populair bij jongens

22-10-2018

Het kappersvak is populair bij jongens! Dat zie je ook terug bij onze kappersopleiding. Het aantal aanmeldingen van jongens neemt ieder jaar toe. NKA-student Jan Julius is geïnterviewd over dit onderwerp in het Algemeen Dagblad. 

In de kappersbranche zijn vooral vrouwen werkzaam, maar daar komt een verandering in. Mannen kiezen namelijk steeds vaker voor het kappersvak. Martijn Abers, algemeen directeur NKA, vertelt in het AD:  “Wij zien een aanzienlijke groei. Acht jaar geleden hadden we op onze totale groep van 330 studenten in Amsterdam, Den Haag, Amersfoort en Rotterdam vijf of zes jongens. Nu zijn dat er ruim dertig. Nog steeds relatief weinig, maar wij zijn er blij mee. Het is leuk om de gasten erbij te hebben, ze zorgen voor een andere dynamiek.”

‘Ik durfde niet te zeggen dat ik kapper wilde worden’

Een goed voorbeeld van een mannelijke student is Jan Julius Esser. Jan kwam als puber graag in de afrokapsalon van zijn voetbaltrainer. Omdat hij stoer wilde overkomen koos hij bewust niet voor de kappersbranche, maar voor een logistieke opleiding aan het Scheepvaart en Transportcollege. Hij was er alleen doodongelukkig. Toen hij eindelijk aan zijn ouders vertelde dat hij kapper wilde worden, zeiden zij dat hij z’n hart moest volgen. Sindsdien is hij een stuk gelukkiger!

Jan Julius vertelt in het AD: “Ik vind álles leuk aan de kappersopleiding, het herenvak maar ook het knippen, verven, krullen en watergolven van dames. Als ik zelf geknipt word, krijg ik een goed gevoel. Dan voel ik me weer fresh en dat gevoel gun ik anderen ook. Als kapper werk je wel echt in een vrouwenwereldje, dus je moet sterk zijn als man. Zelf wil ik niet met alléén vrouwen werken, dus ik wil een eigen bedrijf beginnen. Iets groots en exclusiefs, waar je heen gaat voor je kapsel, make-up, outfit en wellness. Het liefst bouw ik iets moois op met mijn nieuwe vriendin. Zij steunt mij in alles.”

Jan Julius student Nederlandse Kappersakademie