fbpx

Kappersdroom wordt werkelijkheid voor statushouders

07-02-2019

De Nederlandse Kappersakademie werkt samen met Stichting Nieuw Thuis Rotterdam, Stichting Neeltje Buis en Betsy Perk Opleidingsfonds om de kappersdroom van tien statushouders in Rotterdam in vervulling te laten gaan.

Een kans op de arbeidsmarkt

Stichting Nieuw Thuis Rotterdam helpt om 200 Syrische gezinnen met een verblijfsvergunning een nieuw thuis in Rotterdam te bieden. Het is hun doel om deze gezinnen zo snel mogelijk mee te laten doen met de Nederlandse samenleving. De Nederlandse Kappersakademie helpt hier graag bij en biedt 10 deelnemers een verkorte opleiding tot Hairstylist aan, waardoor zij hun kansen op de arbeidsmarkt straks vergroten. Stichting Neeltje Buis en Betsy Perk Opleidingsfonds financieren de opleiding voor deze 10 deelnemers. Dankzij deze samenwerking kunnen de deelnemers hun kappersdroom waarmaken en straks de stap naar een betaalde baan gaan maken.

Start opleiding

De 10 deelnemers zullen in maart van start gaan met hun opleiding van één jaar. Tijdens de opleiding worden alle ins en outs van het kappersvak in theorie en praktijk behandeld. De deelnemers ontvangen na hun opleiding een diploma en kunnen hierna aan de slag als hairstylist. Wij wensen alle deelnemers  heel veel succes en plezier toe!

https://www.youtube.com/watch?v=lqwefqQCcH0