fbpx

‘’Ik vind het overbrengen van mijn vakgebied ontzettend leuk!’’

24-03-2022

Pascale Turkenburg zit al ruim 15 jaar in het kappersvak en geeft al 8 jaar met veel plezier les als avond docent op de Nederlandse Kappersakademie. Daarnaast werkt ze overdag  ook nog in een kapsalon. ‘’Ik vind het overbrengen van mijn vakgebied ontzettend leuk!’’

 

Passie

Waar komt haar passie voor het lesgeven vandaan? ‘’Ik ben eigenlijk pas achter mijn passie voor lesgeven gekomen toen ik op de akademie les ging geven. Eerst twijfelde ik of het wat voor mij zou zijn en of ik het wel zou kunnen maar ik werd zo enthousiast van het lesgeven, dat ik nog meer van het kappersvak ben gaan houden.’’

 

Waarom NKA?

Als je aan Pascale vraagt waarom ze werken bij de Nederlandse Kappersakademie zou aanraden, geeft ze gelijk aan dat je er heel erg veel kan leren en jezelf ontwikkelen aangemoedigd wordt. ‘’Het werk bij de Nederlandse Kappersakademie is heel veelzijdig en we hebben een hele goede sfeer onder de collega’s. Iedereen gaat met zoveel liefde en respect met elkaar om.’’ Ook heeft Pascale het over de cursisten. ‘’Je krijgt zoveel dankbaarheid terug omdat jij het hun leert en eraan deelneemt dat ze aan het einde van de avondopleiding of masterclass met hun certificaat of diploma de deur uitlopen.’’

 

Even terug in de tijd

Pascale heeft zelf de dagopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie gevolgd. ‘’Toen ik in de eerste klas zat van de middelbare school ben ik gaan werken in een kapsalon, daar mocht ik alleen vegen en haren wassen. Hier is mijn liefde voor het kappersvak wel begonnen. Mijn werkgever zei tegen mij “als jij echt een goede kappersopleiding wilt volgen dan moet je die gaan volgen bij de Nederlandse Kappersakademie, dan weet je zeker dat je dé beste kappersopleiding gaat doen. En zodoende.” Pascale is nog steeds heel blij dat ze de kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie heeft gedaan en dat ze nu is teruggekeerd als docent.

Lijkt het jou wel wat om naast het werk overdag, ’s avonds les te geven? Er staat nog een vacature online! Bekijk de vacature voor avond docent hier.