fbpx

Hoe word je kapper en welke opleiding heb je nodig?

07-11-2022

Om professioneel kapper of hairstylist te worden moet je een kappersopleiding volgen. Bij de Nederlandse Kappersakademie bieden we opleidingen aan tot 21 jaar, en vanaf 21 jaar. Welke verschillende opleidingen je hebt, vertellen we je in deze blog.

 

Welke opleiding kun je volgen?

Als je kapper wilt worden, kun je kiezen voor een dagopleiding of avondopleiding. De dagopleiding is een erkende MBO opleiding voor studenten tot 21 jaar. Tijdens deze opleiding haal je het beste uit jezelf op het gebied van creativiteit, vaktechniek en ondernemerschap. Als je 21 jaar of ouder bent, kun je kiezen voor de avondopleiding die gemakkelijk te combineren is met werk of het gezinsleven.

Per opleiding verschilt het lesprogramma en de vakken die je kunt kiezen. Bij beide opleidingen leer je alles wat je nodig hebt om te kunnen beginnen als kapper. Zo krijg je les in het wassen, knippen, föhnen en diverse kleurtechnieken.

 

Wat houdt de dagopleiding tot 21 jaar in?

Bij deze erkende MBO opleidingen kun je kiezen uit een van de volgende dagopleidingen:

Bij al deze opleidingen is praktijk het sleutelwoord tijdens je schooltijd. Je lessen bestaan uit 90% praktijk en slechts 10% theorie. Tijdens de opleiding leer je alle ins en outs van het kappersvak in de salon. Bovendien heb je na het afronden van je opleiding 100% baangarantie, omdat de opleidingen naadloos aansluiten op de eisen vanuit het bedrijfsleven.

 

Wat houdt de avondopleiding Hairstylist in 40 weken vanaf 21 jaar in?

De opleiding duurt 40 lesweken waarbij je 1 avond in de week les hebt van 19:00 tot 22:00 uur. De lessen vinden altijd plaats op dezelfde locatie. Tijdens deze opleiding leer je alle basistechnieken van het kappersvak. Na het succesvol afronden van deze opleiding, kun je jezelf verder specialiseren in het damesvak met de Masterclass Cut en Colour in 25 weken of het herenvak met de Masterclass Barbier in 25 weken. Beide opleidingen zijn ook te combineren met elkaar. Voor de uitgebreide snij- en kleurtechnieken kun je de Masterclass Cut & Colour volgen, hierna kun je jezelf een ware specialist noemen!

 

Hoe kun je jezelf aanmelden?

Tijdens een telefonisch informatiegesprek kan één van onze studieadviseurs jou uitgebreid informeren over de opleiding. Zij beantwoorden al jouw vragen en kunnen samen met jou direct jouw inschrijving in orde maken.