fbpx

Haarfabels: waar of niet waar?

05-11-2018

Is het slecht om je haar elke dag te wassen? Groeit je haar sneller als je visolie slikt? Er zijn zo veel haarfabels dat je niet meer weet wat je wel of niet moet geloven. Veel besproken haarfabels komen in deze blog aan bod.

1. Als je je haar vaak knipt, groeit het sneller.

Dit is absoluut niet waar. Is dit de reden dat je vaak een bezoek brengt aan de kapsalon? Dan moeten we je helaas teleurstellen. De haargroei start namelijk bij de hoofdhuid. Als je het haar van onderen afknipt, betekent dit niet dat het sneller gaat groeien. Eigenlijk wel logisch toch? Het is wel zo dat je haar gezonder is als je het regelmatig knipt. Het ziet er daarnaast ook wat voller uit.

Pinterest

2. Elke dag je haar wassen is slecht voor je haar

Dit is niet he-le-maal waar. Je kunt je haar elke dag wassen, maar het hangt af van de producten die je gebruikt of die schadelijk zijn of niet. Je haar elke dag wassen met een agressieve shampoo levert schade op. Gebruik je goede producten die ook nog goede voedingsstoffen bevatten? Dan kun je je haar gewoon elke dag wassen!

Pinterest

3. Als je één grijze haar uittrekt, dan krijg je er twee voor terug.
Dit is waarschijnlijk één van de bekendste haarfabels. Klopt dit? Nee … gelukkig niet, dit is totale onzin! Je hebt per haarzakje namelijk maar één haar. Het is dus niet mogelijk dat er opeens twee haren uit een haarzakje terug groeien. Je kunt dus gerust dat ene grijze haartje uittrekken. No one will know and nothing will happen.

Pinterest

4. Je kunt gespleten haarpunten weer herstellen.
Dit is zowel waar als niet waar. Hoe dan vraag je? Er bestaan inderdaad serums die je gespleten haarpunten aan elkaar laten plakken. Maar dit is tijdelijk. Zodra de serum weer uit je haar is verdwenen, zijn je gespleten punten weer terug. En nee, het is niet mogelijk om je gespleten haarpunten te herstellen met een shampoo of conditioner! Knippen is de enige optie die je dan hebt.

Pinterest

5. Je moet eens in de zoveel tijd wisselen van shampoo’s.
Alweer een stelling die niet helemaal waar is. Het wisselen van shampoos is soms nodig. Ons haar kan namelijk het ene moment vet zijn en het andere moment weer droog. Dan is het wel verstandig om van shampoo te veranderen, omdat je haar dit nodig heeft. Maar als er niets met je haar aan de hand is, is het ook niet nodig om van shampoo te veranderen. Dus dat!

Pinterest