fbpx

Droombaan dankzij The Big Audition

30-07-2019

Student Rutger heeft van jongs af aan een passie voor het barbiersvak. Toen hij de kans zag om te werken in de barbershop van zijn dromen greep hij die kans met beide handen aan. Dit verliep niet via een gewone sollicitatie, maar via het programma ‘The Big Audition’ op NPO 3.

Rutger heeft barbiers altijd stoer gevonden, maar de keuze om zelf in het vak te stappen kwam pas later. Hij koos voor een rechtenstudie, maar toen hij zich realiseerde dat zijn hart bij het barbiersvak lag, koos hij voor een kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie. “Ik heb voor een kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie gekozen, omdat de opleiding breed en praktijkgericht is. Er zijn ook veel mogelijkheden om door te groeien. Veel afgestudeerde studenten van de Nederlandse Kappersakademie zijn in de barbierswereld beland.”

“Het was alles of niets”

Rutger volgt barbershop Schorem al langere tijd via Instagram. Toen hij zag dat de barbershop op zoek was naar een nieuwe barbier via het programma The Big Audition, twijfelde hij geen moment: hij moest en zou meedoen aan het programma. “Het was alles of niets”, aldus Rutger. Hij leverde zijn auditietape in en werd uitgenodigd om deelname te doen aan het programma. Voor het eerste deel van het programma was hij best zenuwachtig, maar toen hij de andere deelnemers ontmoette, verdwenen deze zenuwen meteen. “Toen we daar met zijn allen stonden voelde het niet als een wedstrijd, maar voelde het echt alsof we als collega’s in een barbershop aan het werk waren.”

“Doordat ik bij de Nederlandse Kappersakademie veel ervaring heb opgedaan, kon ik zelfverzekerd achter de kappersstoel staan tijdens mijn auditie.” En dat is maar goed ook, want die zelfverzekerdheid en zijn talent hebben ervoor gezorgd dat hij de baan bij Schorem kreeg!

Momenteel draait hij veel mee bij de barbershop, en dat bevalt hem goed. De sfeer is relaxed, hij kan tussendoor leuke praatjes maken met zijn collega’s. Rutger voelt zich helemaal thuis: “Wat ik zo leuk vind aan Schorem is hun manier van werken. Het trekt me echt aan dat ze met zoveel diepte en details naar het haar kijken en hier vervolgens op gepaste manier mee omgaan.”

“Als je iets echt leuk vindt, moet je het gewoon doen”

Als advies voor mensen met passie voor haar zegt Rutger het volgende: “Bij de Nederlandse Kappersakademie leg je een goede basis, maar uiteindelijk moet je het allemaal zelf gaan doen. Oefen in je vrije tijd, ga zelf op zoek naar dingen die je wil leren en kaart dit aan bij je docent. Wil je ook in het barbiersvak stappen, maar twijfel je? Gewoon doen! Als je iets echt leuk vindt, moet je het gewoon doen. Ook al denk je dat het niet gaat lukken. Als je het niet probeert, kom je er nooit. Als je de beste wil worden, zorg dat je er dan moeite in steekt.”

In de toekomst wil Rutger een tijdje rondreizen in Amerika en daar misschien zelfs een werkreis van maken. Maar op dit moment heeft Rutger het enorm naar zijn zin bij Schorem en hij wilt daar ook zeker voor langere tijd blijven leren/werken.

Wil je Rutger blijven volgen? Dat kan via Instagram. Bekijk de auditie van Rutger hier.