fbpx

Diploma-uitreiking 2019: Serena Johanna deel 2

10-09-2019

Op donderdag 29 augustus was het zover. De diploma-uitreiking van 2019 vond eindelijk plaats! Serena Johanna Posthuma de Boer vertelde eerder over haar voorbereidingen voor deze belangrijke dag. Nu vertelt ze enthousiast hoe het er aan toe ging.

In de vroege middag kwam Serena aan bij de Maassilo Rotterdam. Daar werd de planning van de dag uitgelegd door algemeen directeur, Martijn Abers. “Ik vond het zelf erg fijn dat er nog wat extra uitleg werd gegeven voordat we met onze eindopdracht begonnen. Zo werd alles een stuk duidelijker.” Op de dag van de diploma-uitreiking voelde Serena zich speciaal, want vandaag zou een groot publiek (inclusief haar vrienden en familie) haar creatie zien. En daar had ze hard aan gewerkt.

“Ga geconcentreerd te werk”

Na de uitleg zette Serena al haar spullen klaar en kon ze beginnen. Op de vraag of ze tegen obstakels aanliep, gaf Serena aan van niet. De hele dag was volgens haar goed verzorgd. “Je hebt backstage relatief weinig ruimte om aan het werk te gaan, omdat er zoveel studenten bezig zijn. Maar dit is een goed voorbeeld van hoe het er bij een echte modeshow aan toe gaat. Daar werk je namelijk ook met weinig ruimte.” Als tip geeft Serena mee om geconcentreerd te werk te gaan. “Het is makkelijk om je concentratie te verliezen, omdat er zoveel om je heen gebeurt. Zorg echter dat je niet afgeleid wordt door anderen.” Serena was dolblij met het eindresultaat van haar creatie.

“Je wordt echt klaargestoomd voor het kappersvak”

Op de vraag wat ze meeneemt uit haar tijd bij de Nederlandse Kappersakademie zegt Serena het volgende: “Je leert hier een goede basis waarna je bij ieder salon kunt werken. Je wordt écht klaargestoomd voor het kappersvak! Dat neem ik mee uit mijn tijd hier. Herinneringen die mij altijd bij blijven zijn onze bezoeken naar L’Oréal waar we colleges kregen van mensen uit het kappersvak en natuurlijk de vriendschappen die ik hier heb opgebouwd. De gezelligheid bij de Nederlandse Kappersakademie ga ik zeker missen!”

“Als dit vak iets is wat je echt leuk vindt dan moet je er ook met een volle 100% voor gaan.”

Aan (toekomstige) studenten geeft Serena als tip mee om keihard te blijven werken. Je komt er heus wel ook al denk je misschien van niet. Als je eenmaal je ritme hebt gevonden dan wordt alles een stuk makkelijker. Als dit vak iets is wat je echt leuk vindt dan moet je er ook met een volle 100% voor gaan.

Serena werkt nu parttime bij By Daisy Topstylist. Vanaf eind september gaat ze daar fulltime werken en wordt ze ook verder getraind en opgeleid. “Mijn doel als kapper is om mensen met een glimlach de salon uit te sturen.”

Je kunt Serena blijven volgen via Instagram.

Wil je net als Serena een kappersopleiding volgen? Klik hier.