fbpx

De haartrend die iedereen staat: curtain bangs!

29-07-2021

Je hebt deze trend ongetwijfeld een keertje voorbij zien komen op je Instagram feed en je ontkomt er nauwelijks aan, namelijk: curtain bangs. Je kan kiezen voor de langere of kortere variant van deze ‘gordijntjes’, maar één ding weet je zeker: je loopt er helemaal on-trend bij. Er zijn nogal wat varianten van deze haarstijl, die wij hier graag met jullie willen delen.

De curtain bangs kunnen ieder gezichtsvorm flatteren en dat is ook waarom deze jaren ’60/’70 trend weer helemaal terug is. Van stijl haar tot een mooie bos krullen, maar ook als je kort of lang haar hebt.

De curtain bangs zijn dus populair geworden in de jaren ’60 en ’70 bij actrices zoals Brigette Bardot, Goldie Hawn en Farrah Fawcett. Het is de perfecte pony voor mensen die nog niet helemaal zeker zijn of een pony bij hen past. Deze pony is afhankelijk van je gezichtsvorm voor iedereen geschikt en dat maakt deze haarstijl zo uniek, maar ook heel leuk!

 

Lang haar

Kort haar

Krullend haar

Stijl haar

Curtain bangs zijn dus heel veelzijdig en erg leuk voor vele haartypen! Lijkt jou het interessant om te leren hoe je onder andere curtain bangs moet knippen? Bekijk dan onze Hairstylist in 40 weken avondopleiding of de MBO 4 Haarstylist Allround dagopleiding en vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan met één van onze studieadviseurs.