fbpx

Coiffure Award: Yasmine is genomineerd!

01-05-2018

Voor Yasmine, afgestudeerd aan de Nederlandse Kappersakademie, is er niets mooiers dan het kappersvak. Ze vindt het fantastisch om mensen mooier te maken met prachtig haar. Dit jaar is Yasmine voor de tweede keer genomineerd voor de Young Talent categorie van de Coiffure Award. Yasmine: ‘Twijfel niet over je leeftijd of ervaring, maar ga er gewoon voor!’

Naast studente Rachel die zich ook heeft opgegeven voor de Coiffure Award 2018, zijn we ook ontzettend trots op Yasmine. Twee keer genomineerd worden voor de Coiffure Award: dat is niet niks! We vroegen aan Yasmine of zij tips heeft voor alle studenten van de Kappersakademie.

Just be you

Tip nummer één: blijf dicht bij jezelf. Yasmine: “Het kan lastig zijn om bij jezelf te blijven wanneer je met verschillende mensen samenwerkt. Iedereen heeft een andere visie… Aan het eind van de dag is het belangrijker dat jij voor je gevoel – en niet van de fotograaf of styliste – je mooiste creatie naar de Coiffure Award opstuurt.”

Tip nummer twee: ontwikkel een eigen stijl. Het is heel belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen. Inspiratie opdoen op Pinterest mag, maar je moet geen haarcreaties gaan namaken. Daar win je namelijk niet mee, je geeft de jury immers niets nieuws. Yasmine adviseert: “Experimenteer met verschillende haarstijlen, combineer ze en geef het een persoonlijke touch door een eigen stijl te ontwikkelen.”

Communiceer een verhaal

De laatste tip van Yasmine: bekijk het hele geheel van de foto’s die je opstuurt. Dit is ook de verandering die Yasmine dit jaar heeft gemaakt bij haar creaties. De eerste keer stuurde ze losse foto’s toe en geen serie. Dit jaar heeft ze door een model te nemen en een verhaal te creëren met verschillende haarcreaties meer samenhang  gecreëerd. Dit maakt haar creaties veel krachtiger. Bewonder hieronder de creaties van Yasmine!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees blog: Kappersakademie moedigt deelname Coiffure Award aan