fbpx

Coiffure Award: Romy is genomineerd!

13-03-2020

Romy Waijenberg (20) heeft altijd al kapper willen worden. Voordat ze met een kappersopleiding begon, volgde ze een sportopleiding. Dat was echter niet waar haar passie lag. Nu volgt ze een opleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en is ze niet genomineerd voor één Coiffure Award, maar voor twee!

“Als ik iets doe, wil ik het zo goed mogelijk doen”

“Ik ben eigenlijk altijd wel bezig geweest met haar. Dat was iets wat ik echt leuk vond. Toen ik hoorde over de opleidingen van de Nederlandse Kappersakademie wist ik dat dit de juiste school was voor mij. Zeker ook vanwege de verkorte opleidingen en het feit dat je alles in praktijk leert.”

Dat onze studenten ook deelnemen aan de Coiffure Award was voor Romy een groot pluspunt. “Ik ben best wel competitief ingesteld, dus deelnemen de Coiffure Award vond ik een leuke uitdaging. Als ik iets doe, wil ik het namelijk zo goed mogelijk doen.”

Twee nominaties

Romy begon met het maken van een moodboard, maar de ideeën die ze in haar hoofd had veranderden snel toen ze een inspiratiefoto van een docent zag. “Opeens wist ik dat ik het allemaal anders wilde aanpakken en heb ik mijn ideeën omgegooid.” Het vinden van modellen was voor Romy geen probleem. Zoekend in haar eigen netwerk, heeft ze haar beste vriendinnen gevraagd om model voor haar te zijn. Omdat ze de modellen zo goed kende, was het voor Romy makkelijk om haar creatie aan te passen. “Ik heb gekeken naar het uiterlijk van mijn modellen en kapsels gecreëerd die bij hen paste.”

Op de dag van de fotoshoot was Romy helemaal niet zenuwachtig. “Ik wist ongeveer hoe zo’n dag eruit zag dus met m’n zenuwen viel het hartstikke mee. Ik had me goed voorbereid en ben er gewoon helemaal voor gegaan. Meer kon ik niet doen.”Haar creaties hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ze voor twee awards genomineerd is (Young Talent en Consumer Award). “Toen ik hoorde dat ik genomineerd was geloofde ik het niet meteen. Ik was natuurlijk heel blij. Maar de realisatie kwam pas later. Iedereen droomt ervan om genomineerd te worden. Het feit dat ik voor twee awards genomineerd ben is gewoon ongelofelijk.”

“Een goede voorbereiding is belangrijk”

“Ik heb tijdens mijn deelname aan de Coiffure Award geleerd dat een goede voorbereiding belangrijk is. Heb je dat niet op orde? Dan ga je fouten maken en schiet je onnodig in de stress.” Aan deelnemers die volgend jaar meedoen geeft Romy als tip mee dat het belangrijk is om eerst een goed idee te bedenken. “Ga oriënteren over wat je precies wil gaan creëren. Heb je een concreet idee? Ga daar dan ook echt voor. Daarnaast is het belangrijk om vooraf al op zoek te gaan naar modellen. Dan weet je ook of de kapsels die je wil creëren bij je modellen passen.”

In de toekomst wil Romy zich gaan focussen op het creëren van een totaalplaatje. “Ik wil gaan werken aan mijn visagie vaardigheden, zodat ik het perfecte totaalplaatje voor mensen kan gaan creëren. Uiteindelijk wordt dat namelijk ook mijn baan. Waar ik wil gaan werken, weet ik nog niet precies. Maar de opties zijn eindeloos.”

Stem op Romy

Wil jij Romy naar de overwinning helpen? Stem dan op haar creatie voor de Consumer Award. Je kunt haar blijven volgen op Instagram.

Bekijk de creaties van Romy hieronder: