fbpx

Coiffure Award: Merlin is genomineerd!

13-03-2020

Toen Merlin Le Noble (19) zes jaar oud was had ze al interesse in het kappersvak. 13 jaar later volgt ze een kappersopleiding aan de Nederlandse Kappersakademie en neemt ze deel aan de Coiffure Award. Sterker nog, Merlin is genomineerd voor een Coiffure Award in de categorie Young Talent!

Topkapper worden

Merlin wil graag een topkapper worden en daarom van alle markten thuis zijn. Dat betekent zowel het kappersvak onder de knie krijgen als visagie. “Ik voelde me meteen thuis bij de Nederlandse Kappersakademie. Samen met mijn klasgenoten die ook gepassioneerd zijn over het kappersvak, kan ik het vak hier in praktijk goed leren!”

Toen Merlin hoorde dat ze mocht deelnemen aan de Coiffure Award was ze enthousiast. “Ik had al meteen een idee in mijn hoofd. Ik had nog wel wat extra inspiratie opgezocht in modeboeken, maar eigenlijk wist ik meteen al wat ik wilde creëren.”

Het vinden van modellen heeft Merlin slim aangepakt, ze maakte gebruik van de omgeving waar ze haar meeste tijd doorbracht: school. “Ik had al enkele studenten op het oog die ik geschikt vond als model.” Tot blijdschap van Merlin vonden deze studenten het zelf ook erg leuk om haar model te zijn.

Creatief denken

Op de dag van de fotoshoot was Merlin een beetje zenuwachtig. “Ik wilde mijn kapsels zo goed mogelijk creëren. Dat brengt de nodige zenuwen met zich mee. Maar ik ben gewoon aan de slag gegaan en binnen no time waren de zenuwen alweer weg.”

De dag verliep soepel tot Merlin tegen een obstakel aanliep. “Ik had op de dag van de fotoshoot plotseling een model te weinig. Dat is natuurlijk een groot probleem, want ik moest vier kapsels creëren.” Na creatief en oplossingsgericht nagedacht te hebben kwam ze met een idee! “Ik heb een van mijn modellen die op het punt stond om te vertrekken gevraagd of ze voor nog een creatie model zou willen zijn.” Na een hele metamorfose en hard werken is het Merlin gelukt om ook haar laatste kapsel te creëren. “Deze situatie heeft mij geleerd dat creatief denken belangrijk is. Ook is het belangrijk om een back-up plan te hebben voor het geval er iets fout gaat.”

Toen was het zo ver! De bekendmaking van de nominaties voor de Coiffure Award. Toen Merlin hoorde dat ze genomineerd was, sprong ze een gat in de lucht. “Ik had het niet verwacht, er zijn namelijk zoveel goede deelnemers. Als je dan genomineerd wordt is dat natuurlijk extra speciaal.”

“Als je je creatie zelf geslaagd vindt dan ben je al een winnaar in mijn ogen”

Merlin vertelt dat deelname aan de Coiffure Award haar heeft geleerd hoe belangrijk het is om out of the box te denken als je een uniek kapsel wil creëren. Als tip aan deelnemers die volgend jaar meedoen zegt Merlin het volgende: “Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg daar ook voor. Heb je een idee in je hoofd? Ga daar dan met de volle 100% voor. Als je je creatie zelf geslaagd vindt dan ben je al een winnaar in mijn ogen.”

Na haar opleiding lijkt het Merlin leuk om achter de schermen bij een grote show zoals RTL-boulevard te werken of bij modeshows. Maar ook werken voor L’Oréal of Schwarzkopf lijkt haar leuk.

Wij zullen voor Merlin blijven duimen! Wil je haar blijven volgen? Dan kan dat via Instagram.

Bekijk de creaties van Merlin hier: