fbpx

“In onze branche moet je niet stilzitten”

30-08-2017

Sinds begin 2013 heeft de Nederlandse Kappersakademie een samenwerkingsverband afgesloten met de succesvolle organisatie AMI Kappers. Dea Kijk in de Vegte, de formulemanager van AMI, vertelt waarom deze samenwerking zo waardevol is. 'Er hangt veel af van de inzet en het enthousiasme van je medewerkers

Dea Kijk in de Vegte, formulemanager bij AMI Kappers

Waar staat AMI Kappers voor?
Trendy, flexibel en klantvriendelijk, dat is AMI Kappers. Deze kernwaarden komen in heel onze organisatie naar voren. Dat heeft alles te maken met onze medewerkers. We hebben succes, maar dat hangt af van hun inzet en enthousiasme. Het gaat erom dat zij zich prettig voelen. We willen een goede sfeer creëren waarin onze medewerkers optimaal kunnen functioneren en mogelijkheden hebben om door te groeien. Je krijgt bij ons heel veel ruimte en vrijheid om je te ontplooien, al verwachten wij wel eigen initiatief. Wil je iets anders, dan moet je er zelf wat voor doen.

AMI Kappers heeft inmiddels 75 salons. Hoe word je zo’n succesvol bedrijf in crisistijd?
Het heeft te maken met een stukje lef dat je moet tonen. En het komt ook omdat je in onze branche niet stil moet gaan zitten. Mensen blijven altijd naar de kapper gaan en je moet zorgen dat je je onderscheidt. De crisis zorgt ervoor dat je alerter bent en nog meer bezig bent om de puntjes op de i te zetten. Wij hebben op een gegeven moment besloten om uit te breiden naar het midden en westen van het land. We zien geen beren op de weg, maar zijn wel gestaag gegroeid. Ik vind het belangrijk dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Als het kan en er doet zich een goede locatie voor zeg ik ‘kom maar op!’ We letten er wel op dat we niet door blijven denderen. In 2010 hebben we bewust minder salons geopend om nog meer aandacht te besteden aan onze franchisenemers. Die moet je niet uit het oog verliezen. Als zij het goed hebben, hebben wij het goed.

Wat kan een NKA-student van AMI Kappers verwachten?
Ze komen terecht in een swingende en prettige werkomgeving. Bij ons heb je toekomst. Je kan doorgroeien tot franchisenemer maar we zijn er ook voor de creatievelingen die liever gewoon een mooi kapsel maken. Verder hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden – je kan bij ons bijvoorbeeld goedkoop kappersproducten inkopen – een collectieve ziektekostenverzekering en personeelsacties. Door ons trainingsprgramma blijf je op de hoogte van de laatste trends op het gebied van haarmode en vaktechniek.

Waarom zijn jullie de samenwerking met de Kappersakademie aangegaan?
Ik heb het gevoel dat studenten die bij de Kappersakademie vijf dagen in de week naar school gaan gemotiveerd zijn, discipline hebben en weten hoe ze duidelijk moeten communiceren. Er wordt aangegeven dat je er wat voor moet doen, wil je de beste zijn. Dan kom je er en daar houden wij van! Naast goede basistechnieken voor knippen en kleuren zie je dat bij NKA-studenten ook het commerciële en sociale talent wordt ontwikkeld. Hoe ga je om met mensen? Wij zijn gebaat bij goed opgeleide medewerkers die er zin in hebben.