fbpx

Avondopleiding studenten en docenten nu online verbonden

03-03-2021

Door de lockdown vanaf half december van vorig jaar, volgen onze studenten van de avondopleiding op dit moment geen lessen op de locaties. Als straks de maatregelen verder zijn versoepeld en de avondklok is komen te vervallen, gaan deze studenten weer verder met de opleiding. Ze zullen verder gaan met de les waar de opleiding in december mee gestopt is. Hierdoor wordt geen lesstof gemist. Ondertussen staan onze docenten te popelen om weer aan de slag te gaan. Door middel van videoberichten en opdrachten die de studenten thuis kunnen doen, houden de docenten contact met de klassen. Zo worden de studenten gemotiveerd om te blijven oefenen en blijven we verbonden met elkaar en het mooie vak.

Benieuwd hoe onze studenten en docenten dit beleven? Hieronder lees je de ervaring van Chantal Hompert, student opleiding Hairstylist in 40 weken, en Nicole Wieman, hoofd van de avondopleiding in Amersfoort.

Chantal is in september gestart met de opleiding Hairstylist in 40 weken in Amersfoort. Tijdens de lockdown lag haar werk in de salon stil. “Door de lockdown verveelde ik mij wel een beetje. Ik kon op dat moment niet werken en ook niet naar de opleiding. Daarom vind ik het fijn om in de tussentijd video’s en opdrachten van mijn docent te ontvangen. Dit zorgt ervoor dat we in contact blijven met elkaar en ik gemotiveerd blijf. Het zijn duidelijke video’s met opdrachten die we thuis kunnen doen en ze zijn ook nog eens erg leuk om te bekijken.” Chantal heeft in de periode van de lockdown geleerd om nog meer van de kleine dingen in het leven te genieten. “Ik merk nu vooral hoe belangrijk sociale contacten zijn en hoe fijn het is om bezig te kunnen zijn. Ik kan niet wachten tot de opleiding straks weer verder gaat!”

Chantal Hompert, student opleiding Hairstylist

Nicole Wieman is hoofd van de avondopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie in Amersfoort. Toen op 15 december jl. de salons opnieuw gingen sluiten, betekende dat ook een tijdelijke stop van de lessen in het avondonderwijs. “Tijdens de lockdown proberen we onze studenten zoveel mogelijk te inspireren en motiveren via de digitale weg. Dat doen we door middel van het opnemen van video’s met leuke opdrachten waar de studenten thuis mee aan de slag kunnen. De studenten zijn erg enthousiast over de filmpjes en vinden het fijn op deze manier toch met de opleiding bezig te kunnen zijn. Het is een mooie tijdelijke oplossing. Al kunnen we niet wachten tot we weer fysieke lessen op de academie hebben!” Nicole mist het lesgeven in de schoolsalon wel. “Ik mis de interactie met de studenten en de modellen en de sfeer in de klas. Ik mis zelfs de geur van de kleur- en permanentvloeistoffen, haha!” Zodra we weer open mogen gaan Nicole, haar team en de studenten verder met de lessen waar ze voor de lockdown waren gebleven. “We gaan allemaal liever vandaag dan morgen weer aan de slag! Maar tot die tijd blijven we ons inzetten met de video’s en opdrachten. Ik zie deze als een bonus; herhaling is immers de kracht van het leren.”

Nicole Wieman, hoofd avondopleiding Amersfoort