fbpx

ANKO Kapperszaken interviewt Soufyan

21-03-2019

Eind vorig jaar nam student Soufyan deel aan Het Rotterdam Project. Dankzij dat tv-programma startte hij in september met een kappersopleiding bij de Nederlandse Kappersakademie. In een interview met ANKO Kapperszaken, een magazine voor kappers, vertelt Soufyan hoe het nu met hem gaat. 

Soufyan werd tijdens zijn deelname aan het programma begeleid door Beau van Erven Dorens, het Leger des Heils en een team van experts. Zij hielpen hem om van de straat af te komen. Soufyan vertelt aan ANKO Kapperszaken dat hij op vroege leeftijd al voor zichzelf moest zorgen. Maar daar wil hij het niet teveel over hebben. Soufyan houdt er namelijk niet van om naar het verleden te kijken en focust zich liever op de toekomst, zoals het bereiken van zijn doelen.

Soufyan op school

Claudia Abers – Cardona, studentencoach en communicatietrainer bij de Nederlandse Kappersakademie, vertelt dat ze nieuwsgierig werd naar Soufyan’s verhaal toen ze benaderd werd door de redactie van het tv-programma. Uiteindelijk is er door de Nederlandse Kappersakademie besloten om de opleiding voor Soufyan te financieren en hem daarmee een toekomstperspectief te bieden.

Soufyan vond het kappersvak sinds hij een kind was al heel interessant. De opleiding die hij momenteel volgt vind hij erg leuk. “Het is heel praktijkgericht en dat bevalt me goed.”

Ook Cherique Utberg, docent bij de Nederlandse Kappersakademie en mentor van Soufyan, is blij met hem. Soufyan is gedreven, ambitieus, gezellig, vrolijk en positief. Daarnaast gaat hij goed om met zijn medestudenten en klanten. Cherique heeft er alle vertrouwen in dat Soufyan succesvol kan worden in het kappersvak.


Foto: ANKO Kapperszaken

Gemotiveerde houding

Soufyan vertelt dat hij nog nooit zo gemotiveerd is geweest op school. Hij mag nu namelijk doen wat hij leuk vindt: knippen. Volgend jaar gaat hij ook leren hoe je een salon runt. Dat komt goed van pas, want Soufyan wil namelijk zijn eigen salon openen. Tijdens zijn opleiding heeft hij gezien dat er veel mogelijk is en daarom lijkt het Soufyan leuk om later een eigen salon te openen. Voor nu focust hij zich echter op het afronden van zijn opleiding. Wil jij Soufyan blijven volgen? Volg hem dan op Facebook en Instagram.


Foto: ANKO Kapperszaken