fbpx

ANKO Kapperszaken interviewt docent Denise

02-01-2020

Voor docent Denise Buijtendijk Lansman is er niets mooiers dan bruidjes laten schitteren op de mooiste dag van hun leven. Aan ANKO Kapperszaken vertelt ze waarom ze dit zo leuk vindt. 

“Van mijn negentiende tot mijn veertigste was ik eigenaar van een salon. We werkten zonder afspraak en dat was soms keihard werken. Vorig jaar vond ik het genoeg geweest en besloot ik afscheid te nemen en weer even tot mezelf te komen.” Denise verdiende haar geld toen door het geven van bootcamps. Maar toen vond ze een baan bij de Nederlandse Kappersakademie als docent van de avondopleiding in Rotterdam. Dat motiveerde haar tot het volgende besluit: ze zou opnieuw een eigen zaak openen.

ANKO Kapperszaken

‘Dnies Hair Affair’

Denise zette een Facebookpagina op met de naam ‘Dnies Hair Affair’. Het concept had ze nog niet bedacht, maar toen haar eerste klant toevallig om een bruidskapsel vroeg, veranderde dat snel.

“Het contact met een bruid is zo bijzonder. Je bent bijvoorbeeld de eerste persoon die haar jurk ziet voordat haar eigen partner of familie die heeft gezien.” Na de bruiloft van haar eerste klant besloot Denise specialist te worden in bruidskapsels. Ze ondernam meteen actie; ze volgde een training opsteken en een opfriscursus visagie.

ANKO Kapperszaken

“Met wat rust en tijd kan je als kapper op meerdere fronten veel toevoegen.”

Nu kunnen klanten kunnen ervoor kiezen om alleen hun bruidskapsel of alleen hun visagie te laten verzorgen door Denise. Willen ze meer? Dan kunnen ze kiezen voor de Total Bride Make-over. “Bij de franchise die ik hiervoor had kwamen we nooit op locatie; de bruid moest op de dag zelf naar de salon toekomen om haar haar te laten doen.” Denise pakt dat anders aan. “Een trouwdag is vaak al spannend genoeg voor de bruid. Waarom zou je je dan ook nog haasten bij het verzorgen van het haar en de make-up? Ik zie het als mijn taak om juist wat rust te creëren. Met wat rust en tijd kun je als kapper op meerdere fronten veel toevoegen.”

ANKO Kapperszaken

“Ik kan nu echt doen wat ik leuk vind, hoe gaaf is dat?”

Bij het opzetten van een bedrijf is de bekendheid belangrijk. “Mijn Facebookpagina heeft voor de eerste bekendheid gezorgd. Natuurlijk speelt mond-tot-mond reclame daar ook een grote rol bij.” Momenteel is Denise bezig met haar website, zodat ze daar straks haar diensten kan aanbieden. Verder staat ze ook nog op trouwbeurzen. “Ik kan nu echt doen wat ik leuk vind, hoe gaaf is dat?”

Je kunt Denise blijven volgen op Instagram en Facebook.
Omslag: ANKO Kapperszaken

Net als Denise bij ons aan de slag?

Wil jij net als Denise aan de slag bij de Nederlandse Kappersakademie? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.