fbpx

5x zomer make-up tips

28-06-2019

Summer is here! Dat vraagt om een paar zomer make-up tips, want alhoewel we blij zijn met de stijgende temperaturen (zon, zee strand!), betekent dat niet veel goeds voor onze make-up. Don’t worry, al je make-up struggles eindigen hier.

1. Prep & Prime
Primers zorgen ervoor dat je make-up goed blijft zitten. Daarom is het verstandig om deze eerst aan te brengen voor je je make-up aanbrengt. Gebruik een lichte primer die ook meteen je gezicht verfrist.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Romee Strijd (@romeestrijd) op

2. Matterende foundation
Glimmende gezichten? No, thank you. Gebruik een foundation met een matte finish die zo lang mogelijk op je gezicht blijft zitten. Vermijd producten op oliebasis. Zo vermijd je namelijk ook een glimmend gezicht bij warm en vochtig weer. Zorg er echter wel voor dat je kiest voor een foundation met SPF #sunprotection.

Tijdens onze opleiding tot Make-up Artist leer je trouwens nog veel meer over het visagie vak. Lijkt het je leuk om dit te leren? Meld je dan aan voor een vrijblijvend informatiegesprek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shay Mitchell (@shaymitchell) op

3. Setting powder
Ben je nog steeds bang dat je make-up uitloopt? Gebruik dan een setting powder na je foundation. Deze zorgt ervoor dat je make-up niet uitloopt en voorkomt een glimmend gezicht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Saige Peterson (@saigepetersonn) op

4. Waterbestendige make-up producten
We herkennen dit probleem allemaal: we doen moeite voor een mooi opgemaakt gezicht en dan loopt onze mascara of eyeliner uit. Dat komt doordat je producten gebruikt die niet waterproof zijn. In de zomer is dat toch wel het verstandigste. Je hebt trouwens ook genoeg lipsticks die waterproof zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brittany Sullivan (@brittsully) op

5. Setting spray
Nog een belangrijke zomer make-up tip: ben je klaar met het aanbrengen van al je make-up? Gebruik dan een matte setting spray. Dit is een extra laagje om al je make-up mooi te houden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natalie Sole (@nataliesole) op

Extra:
Kies in de zomer voor een opgestoken kapsel. Los haar zorgt namelijk voor zweet en vettigheid waardoor je gezicht alsnog vettig wordt. Denk eens aan een scarf wrapped bun. Speaking of haar, het is ook belangrijk om je haar te beschermen in de zomer. Gelukkig hebben we daar ook enkele tips voor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door emilyrosehannon (@emilyrosehannon) op