fbpx

5x lippenstift voor elke huidskleur

22-03-2019

Er zijn wel honderden lippenstift kleuren waar je uit kunt kiezen. Maar kies je de verkeerde kleur? Dan ziet je huid er bleek uit. En ooit gehoord van ashy lippen? Dat is een absolute no go! Wij helpen je bij het kiezen van de juiste kleur!

Elke huidskleur heeft een andere ondertoon. Bij het bepalen van de juiste kleur lippenstift is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een simpele truc is om naar de aderen aan de binnenkant van je pols te kijken. Zien deze er blauw uit? Dan heb je een koele ondertoon. Zien ze er groen uit? Dan heb je een warme ondertoon. Zien ze er blauwgroen uit? Dan heb je een neutrale ondertoon en mag je jezelf gelukkig prijzen, dan passen vrijwel alle kleuren bij je.

Tijdens de make-up artist opleiding leer je alles over ondertonen en kleuren. Lijkt het je leuk om dit te leren? Meld je dan aan voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Lichte huid met een koele ondertoon
Heb jij een lichte huid met een koele ondertoon zoals Gigi Hadid? Dan kun je het beste kiezen voor roze of nude kleuren. Te donkere kleuren passen niet bij je ondertoon. Vermijd deze dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gigi Hadid (@gigihadid) op

Lichte huid met warme ondertoon
Heb je een lichte huid met een warme ondertoon zoals Dua Lipa? Dan kun je kiezen voor wat warmere kleuren zoals licht koraal, roze of oranjerood. Te donkere kleuren zoals bordeaux kun je nog steeds het beste vermijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dua Lipa (@dualipa) op

Medium huidskleur met zowel koele als warme ondertoon
Heb je een wat donkerdere huidskleur (lichtbruin/olijfkleurig) met een warme ondertoon zoals Priyanka Chopra? Kies dan voor een kleur die één tint donkerder of lichter is dan je eigen huidskleur. Denk hierbij aan beige of caramelkleuren. Hetzelfde geldt voor een medium huidskleur met een wat koelere ondertoon. Daarnaast passen bessentinten ook goed bij je. Het is verstandig om oranje kleuren te vermijden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Priyanka Chopra Jonas (@priyankachopra) op

Bruine huidskleur met warme ondertoon
Heb je een bruine huidskleur met een warme ondertoon zoals Rihanna of Zendaya? Dan passen chocolade tinten en bessentinten bij je. Een mooie felle rode kleur staat je overigens ook heel leuk. Vermijd lichtroze kleuren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op

Donkerbruine huidskleur met koele ondertoon
Heb je een donkerbruine huid zoals Lupita Nyong’o ? Dan passen chocolade tinten en bessentinten ook bij jou. Vermijd lichte kleuren en kleuren met een oranje ondertoon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) op