fbpx

5x bruidskapsels voor ieder haartype

07-07-2019

Het is weer wedding season! Dat betekent natuurlijk dat alle bruidjes druk op zoek zijn naar inspiratie voor bruidskapsels. Naast dat dit kapsel bij je persoonlijkheid moet passen, moet het ook passen bij je haartype. 

Het kiezen van een bruidskapsel kan lastig zijn. Wil je een opgestoken kapsel, half opgestoken kapsel of gewoon los haar? Wil je krullen of geen krullen? Elke bruid heeft haar eigen voorkeuren. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met verschillende haartypes.

1. Kort haar
Heb je kort haar? Dan denk je vast dat er weinig leuke opties zijn voor op je trouwdag. Je hebt dan vaak de neiging om je haar te laten groeien. Dat hoef je niet meer te doen! Er is namelijk een andere optie: accessoires. Denk aan kort golvend haar met een diadeem, bloemenkrans, een mooie haarkam of een mooie haarspeld. Extra voordeel: je haar blijft de hele avond goed zitten.

Pinterest

2. Halflang haar
Heb je halflang haar? Goed nieuws: dit is makkelijk om op te steken en is minder zwaar dan lang haar. Denk aan een mooie chignon of losse knot. Bij half lang haar is het echter veel leuker om het half op te steken en een accessoire toe te voegen.

Tijdens de Masterclass Vlechten & Opsteken leer je hoe je een chignon en andere bruidskapsels creëert. Lijkt het je leuk om dit te leren? Meld je dan aan voor een vrijblijvende informatiegesprek.

Pinterest

3. Lang haar
Degenen met lang haar mogen zichzelf gelukkig prijzen. Je kunt kiezen uit alle bruidskapsels: (half) opgestoken kapsels, vlechten, krullend of steil haar. Heb je lang en dun haar? Laat je haar dan touperen of krullen. Heb je slag in je haar? Dan kun je het laten steilen. Je kunt ook kiezen voor Side Swept haar, waarbij het haar aan 1 kant vast wordt gezet.

Pinterest

4. Krullend haar
Heb je van nature krullend haar? Lucky you! Er zijn namelijk genoeg mooie bruidskapsels met natuurlijke krullen waar je uit kunt kiezen. Je hoeft je haar dus niet te steilen. Zorg er wel voor dat je styliste iets doet tegen eventuele pluizigheid, zodat je krullen mooi uitkomen. Bij krullend haar kun je net als bij lang haar uit bijna alle kapsels kiezen.

Pinterest

5. Kroeshaar
Ook voor kroes haar zijn er talloze prachtige kapsels waar je uit kunt kiezen. Het is niet het makkelijkste haar, maar als je een styliste hebt die weet hoe je met kroeshaar omgaat, dan komt het goed. Zo kun je je haar laten invlechten, opknippen tot een afro, opsteken of gewoon los laten en opfleuren met accessoires.

Pinterest

Extra:
Als je een accessoire wil toevoegen aan je kapsel, kun je ook kiezen voor een sluier. Deze past namelijk bij elk haartype.

Pinterest