fbpx

5 x haartips voor de herfst

01-10-2018

Het is herfst! Dat betekent vallende blaadjes, pumkin spiced latte’s en warme truien. Helaas moeten we ons ook voorbereiden op regen en kou. Niets is erger dan nat, plat en pluizig haar. Wees goed voorbereid met onze tips!

1. Kies het juiste kapsel
We beginnen met een voor de hand liggende tip: kies voor een rainproof kapsel. Het beste is om je haar niet los te dragen, maar steek het op in een knot, vlecht het of draag een staart. Zo ziet je haar er tenminste niet plat en futloos uit en zal het ook veel minder snel gaan pluizen. Extra tip: Wil je toch graag je haren los dragen? Kies er dan voor om bijvoorbeeld een sailor cap te dragen.

Pinterest

2. Droog en kam je haar op de juiste manier
Nat haar kan heel snel gaan klitten. We hebben dan de neiging om de föhn erbij te pakken. Don’t! Je haar föhnen zorgt er juist voor dat het nog meer gaat pluizen. Droog je haar daarom met een handdoek. Nat haar kammen is sowieso een no go. Maar we snappen dat dit soms nodig is. Gebruik daarom een grove kam. Begin onderaan met borstelen en werk zo naar boven toe.

Pinterest

3. Kies voor moisture
Wat gebeurt er met ons haar na het regenen? Juist ja, het gaat pluizen. En niet zo’n beetje ook! Er is hier een oplossing voor: hydratatie. Breng voordat je naar buiten gaat wat haarolie aan op je haar en kies af en toe voor een hydraterende haarmasker. Zo blijft je haar gedurende de dag gehydrateerd, wat pluizen grotendeels verminderd. Het is ook handig om een klein flesje met haarolie in je tas te bewaren in geval van nood. In onze salons kun je terecht voor de Shimmering Oil van L’Oréal Mythic Oil. Dit zorgt voor een schitterende glanslaagje op het haar.

4. Zit niet aan je haar
Nat haar is vervelend en we willen het ter plekke fatsoeneren. Maar… nat haar in combinatie met warme handen en zweet werkt juist averechts. Dit zorgt er alleen maar voor dat je haar er nog slordiger uitziet. Laat het natuurlijk opdrogen en zie eventueel tip 3.

Pinterest

5. Volume, volume, volume
Na een flinke plensbui lijkt je kapsel vaak op een platte pannenkoek. Het is daarom handig om volumespray te gebruiken. Dit zorgt voor een boost, waardoor je haar er weer normaal uit gaat zien. Een goed voorbeeld hiervan is de Volume Inflator van L’Oreal Serie Expert die ook verkrijgbaar is in onze salons.

Behalve regen is de kou ook funest voor je kapsel. Maar maak je geen zorgen, want hier lees je onze tips tegen statisch haar.